Grown Man Shit for de som vet å vente på noe godt

«Hvert år får vi dyrere uvaner», rapper Mest Seff på åpningssangen til Tøyen Holding 3. Og sant skal sies, Tøyen Holding er tilbake, tekstene er lekne og vinen er dyrere enn noen gang. Rap duoen har høye forventninger å leve opp til fra sultne fans som har ventet tre år på ny musikk. Der ligger kanskje mye av sjarmen til TH. De lager musikk for de som vet at godt håndverk tar tid. Som med en god vin vet de å ikke «rushe» prosessen. På Tøyen Holding 3 leverer duoen en plate som lever opp til forventningene, og skaper nye. 

Fredfades og Mest Seff får rap til å virke lekene lett. Kjemien til de to er upåklagelig. De leverer referansetunge tekster med høy siterbar faktor og gøyale konsepter. Grand Cru Nettverket er en sang som handler om å overnatte i telt utenfor vinmonopolet. Det rappes om å bo på gata og spise søppel, men kun i februar. På flere sanger kuttes det også sporadisk til intervjuer med vinelskere, som blant annet forklarer hvordan det er å «leve som en boms og drikke som en Gud.»

Tøyen Holding vet godt hva de liker, men også hva de ikke liker. Norsk rap er i hvert fall ikke noe å skryte av. Vi får høre at norsk rap er en joke over en hypnotiserende beat på «Sverre Goldenheim». En av de beste sangene på albumet. Det finnes tross alt noen fete rappere som får lov til å dele scenen med TH. Det er hele syv gjestevers på albumet og blant disse får Lars Vaular en hel sang til seg selv. Dessverre er dette en av de kjedeligere sangene på skiva. KingSkurkOne og Finni Keeg er blant de som leverer sterkt på sine bidrag.

Det er tydelig at vi har å gjøre med to karer som lever for hip-hop. Produsent FredFades snekrer sammen beats på samme måte som hip-hop legender á la Madlib og J-dilla, pioneérte, med vinyl, og samplers. Sangene Tech & Stil og Hardt i Painten er som dratt rett ut av en Madvillainy oppfølger. Samplene er unike og tydelig håndplukket ut av en ekstensiv platesamling. Fra start til slutt er beatsene på TH3 helt nydelige. Barsene til FredFades holder trutt med produksjonen. Han skinner på egenhånd, på titteltracken, hvor han rapper «Montrachet med enzymer som kutter fett som Grete Roede.»

TH3 er fullt av skrytete raps over samplede beats med vinylknitring. For de uinnvidde, som vil dykke inn i et univers av vinkøer, dyr mat og fete beats finnes det nå tre album med materiale å høre gjennom. De som allerede er hypp, tross ventetiden, blir nok svært fornøyde med denne. For dette er Grown Man Shit for de som vet å vente på noe godt.


Posted

in

by

Tags: